14.10.2013 – Tisková zpráva k reportáži TV Nova (13.10.2013)

 

V Televizních novinách dne 13.10.2013 byla zveřejněna reportáž, která měla divákům ukázat, že útoků povinných na exekutorské vykonavatele přibývá.

Tato reportáž byla odvysílaná na základě žádosti soudního exekutora JUDr. Miloslava Zwiefelhofera, neboť ve středu dne 09.10.2013 manžel povinné motykou zaútočil na vykonavatele tohoto soudního exekutora a jeho asistenta. Ke zranění naštěstí nedošlo, nicméně manžel povinné, který byl v průběhu incidentu pod vlivem alkoholu, zdemoloval vozidlo exekutorského úřadu, kdy škoda na vozidle dosahuje částky desetitisíců korun.

Soudní exekutor danou reportáž považuje za objektivní i vyváženou, kdy dle jeho názoru se jedná o další negativní důkaz stoupající agresivity povinných, kteří neumějí řešit svou situaci adekvátním způsobem.

Vyjádření manžela povinné, které v reportáži taktéž zaznělo, je zcela smyšlené, a soudní exekutor je schopen hodnověrnými důkazy všechna tato jeho tvrzení vyvrátit.

Dále je vhodné připomenout, že exekuci, kvůli které měl být proveden soupis movitých věcí, nařídil soud již v dubnu 2011. Soudní exekutor se nejprve snažil vymoci dlužné peníze pro oprávněného postižením bankovních účtů povinné, jejího stavebního spoření nebo penzijního pojištění, nařízeny byly i srážky ze mzdy. Všechny tyto pokusy však byly marné.

O soupisu movitých věcí bylo rozhodnuto až po vyčerpání výše uvedených způsobů provedení exekuce, a to až po dvou a půl letech od zahájení řízení. Nutno podotknout, že útočník čelí podle Centrální evidence exekucí 11 exekucím, jeho manželka pak 9 exekucím. Trvalé bydliště mají na městské ohlašovně, úřední korespondenci si tudíž nepřebírají. K dobrovolné úhradě z jejich strany nedošlo, a to ani na výzvu.

Soudní exekutor JUDr. Miloslav Zwiefelhofer se domnívá, že jednání osoby, která namísto placení svých dluhů je schopna vyhrožovat vykonavateli zabitím a tyto své výhrůžky podpořit údery motykou do oblasti obličeje a následně zdemolovat cizí vozidlo, nemůže mít v demokratické společnosti své místo. Soudní exekutor pevně věří, že orgány činné v trestním řízení tuto záležitost řádně prošetří a z jednání manžela povinné vyvodí patřičné důsledky.

Je nezpochybnitelné, že exekuce nepatří ke společensky oblíbeným jevům. Jsou však bohužel nutné, jestliže povinní neplní své povinnosti dle exekučních titulů. Rozhořčení nad exekucí, jímž jsme prostřednictvím médií povětšinou svědky, je rozhořčením nad tím, že se oprávněný rozhodl vymoci legální cestou svou pohledávku, a nad tím, že soudní exekutor přitom využívá legálních možností, které má. Postupy jsou dány zákonem, a pokud by měly být zmírněny, tak jedině změnou zákona. A jak zcela jistě všichni vědí, dodržovat zákony musí každý z nás, povinného nevyjímaje.

Kompletní reportáž naleznete na www.tn.cz.

Adresa

Ringhofferova 115/1
155 21 Praha 5 - Zličín

Kontakt

mail: podatelna@eupha3.cz

tel.: 212 341 341
fax: 212 341 342

Detailní informace zde.

Další údaje

IČ: 720 65 699
DIČ: CZ7912311979
Evid. číslo soudního exekutora: 144
ID datové schránky: q3fpa3p